top of page

VČO 3B MS 2.třída, 1. kolo, 20.10.2019


V neděli vyrazili naši hráči k prvnímu utkání sezóny, do Týniště nad Orlicí, včetně nové akvizice, juniora Matěje Nápravníka.

S ohledem na blížící se juniorské mistrovství, Matěj odehrál všechny tři partie, aby získal další zápasové zkušenosti a ostatní hráči se podělili o zbývající utkání rovným dílem. Domácí byli mírnými favority, částečně i proto, že si s nimi naši hráči nedokázali v uplynulé sezóně poradit ani jednou.

Průběh ale nebyl tak jednoznačný, jako v minulém ročníku. Jablonecký Tonda Janeček neměl, i přes zjevnou snahu, šanci proti domácí jedničce, Sedláčkovi. Náš junior, Matěj Nápravník, sehrál smolnou partii s domácí dvojkou, když se ve finiši dotáhnul na svého soupeře a v posledním náběhu získal vedení na svoji stranu. Domácí Janeček (Petr) šel na dohrávku a po zisku dvou karambolů, s notnou dávkou štěstí, v této partii o jeden karambol zvítězil.

Ve třetí partii prvního kola nedal, po lehce rozpačitém úvodu, hostující Láďa Poláček domácímu Havlíčkovi šanci a zvítězil 30:10 na 30 náběhů. Velmi solidní průměr 1,0… Do druhého kola střídal Tomáš Židů Poláčka a potvrdil proti soupeři svoji pozici vítězstvím. Domácí Sedláček proti Nápravníkovi zvítězil, a bohužel podobně si počínal Havlíček proti našemu Janečkovi.

Po druhém kole tak byl stav 8:4 pro domácí. V posledním kole měl pauzu Janeček, a bylo to na trojici Nápravník, Židů, Poláček, aby se pokusili zvrátit utkání na svoji stranu. K tomu ale potřebovali vše vyhrát. Jenže to, bohužel pro naše barvy, se nepovedlo Tomáši Židů proti Sedláčkovi, a tak, přes zbylá dvě vítězství, si naši hráči odvezli výslednou prohru 10:8.

Body našich hráčů: Janeček-0, Nápravník-2, Poláček-4, Židů-2.

Další kolo, tentokrát v jablonecké herně, je naplánované na neděli 10.11. od 10:00. V něm domácí přivítají družstvo z Hradce Králové.

Nejlepší příspěvky
Zkuste to později
Až budou příspěvky zveřejněny, uvidíte je zde.
Nejnovější příspěvky
Archiv
Hledání podle štítků
Následujte nás
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page